KONTROLLING

BIZTONSÁGOS MEGOLDÁS HA FEJLŐDNI SZERETNE

 

 

university-lecture

Kis- és középvállalatoknak

A cégvezetéshez számok kellenek nem tippek ezért a nagyobb cégek 98%-a használ kontrolling rendszert. Nekünk KKV-ra is van megoldásunk. A kontrolling pontosan megmutatja, hogy honnan származik a cég bevétele, mely szegmensek profitábilisak és miért. A kontrolling rendszer rávilágít a problémás pontokra és javaslatot tesz a javításukra. Erősebb és stabilabb a cég eredménye, hatékonyabb lesz, profitot termel, osztalékot lehet kivenni és kevesebb munkája lesz a vezetőnek. Így a cégnek kisebb lesz a működési kockázata.
 

 

Tovább

accounting

Cégérték növelés

Itt az alap kontrolling termék, a cégérték számítás, az üzleti tervezés együtt kerül alkalmazásra, és a termék fő célja, hogy az üzleti tervben meghatározott bázis cégértékről (a cégérték a vállalkozás helyzetének számszerűsített mérőszáma), a tervezett cégértékre, azaz fejlődési szintre juttassa el a vállalkozást. Ehhez a kontrolling alapvető támogató, ellenőrző operatív eszközként járul hozzá. A kontroller feladata a tervben meghatározott célok elérésének támogatása a céget és a cégvezetést egyaránt.


Tovább

 

 

doctorEgészségügyi kockázat Kontrolling

A humán erőforrás egészségi állapotában rejlő kockázat igen jelentős már napjainkban. Sok vállalat számára komoly terhet jelent egy-egy munkatárs megbegetedése, mivel gyakran nehezen pótolhatók a betegség idejére. Az ECONOMSOl az egészségi állapot kontrolling rendszer pontos képet ad a munkavállalók egészségi állapotát befolyásoló rizikótényezőkről/kockázati tényezőkről, így a rendszer segítségével jelentősen megnőhet az aktív munkaidő a vállalatában.

 

Tovább

 

 

ECONOMSOL KONTROLLING RENDSZERÉNEK KIALAKÍTÁSI FOLYAMATA

amihez nem kell semmilyen szoftvert megvenni, a kontroller felelőssége az adatok elérése és biztosítása.

 

 

kontrolling folyamat. A képen egy kontroller feladatai láthatók.

 

 

KONTROLLING TUDATOSAN GAZDÁLKODÓ
VÁLLALATOK SZÁMÁRA

AMIHEZ NEM KELL SEMMILYEN SZOFTVERT MEGVENNI, A KONTROLLER FELELŐSSÉGE AZ ADATOK ELÉRÉSE ÉS BIZTOSÍTÁSA.

 

 

 

university-lecture

Több kontroller tudásával rendelkezik

Az Ön kontrollere egy csapat része, ezért a tudása nem egy controller , hanem egy hasonlóan jó képességű és tapasztalt controlling szakértő csapat összes controlling tudása a rendelkezésére áll. 

accounting

A kontroller nem beteg, nincs szabadságon

A helyettesítése mindig megoldott és nincsenek munkáltatói kötelezettségek sem. Az ECONOMSOL controlling ár/érték aránya jobb mint  egy saját controller. Fontos költségmegtakarítás, hogy a controller folyamatos képzése az ECONOMSOL feladata.


 

list

Mindig valós adatok a kontrolling jelentésben

Ebben a rendszerben a controller egyik előnye, hogy itt nincsenek rá hatással a cégen belüli hatalmi helyzetek, viszálykodások, egyéni érdekek, ezért a controlling jelentés és a controlling értékelése mindig objkektív és valós adatokat tükröz.

marketing

A kontroller ügyfélként tekint az Ön cégére

Több mint száz cégnél végzünk folyamatos kontrolling szolgáltatást, aminek tapasztalatait ügyfeleinknél kamatoztatjuk.

 


  

A KONTROLLING - A TUDATOS CÉGVEZETÉS ALAPJA

CÉGVEZETŐK TÁMOGATÁSÁNAK LEGIDEÁLISABB ESZKÖZE

 

TOVÁBB A VIDEÓRA     TOVÁBB A VIDEÓRA

 

 

 

 

 

 

KÉRDÉSEK A KONTROLLINGRÓL

SZAKÉRTŐ MUNKATÁRSUNK MEGVÁLASZOLJA KÉRDÉSEIT

- Növekedni fog a cég nyeresége, mert a profit nem szereti a véletleneket, a bizonytalanságot. A kiszámítható, előrelátó, hatékony rendszerben működő vállalatokat szereti, és ezeknél a cégeknél szeret növekedni is.
- Növekedni fog a cég biztonsága, mert a veszélyes pontokat a controlling kiszűri, és megoldást kínál rá.
- Javulni fog a cégben az adatáramlás, tisztul az adminisztráció.
- A controlling adatokból a  vezetés nem csak azt fogja tudni miből volt a nyeresége, hanem azt is, hogy miből lesz.
- A controlling eredménye, hogy jelentősen megnő a cég értéke.

Fontos, hogy a szolgáltatás igénybevételéhez nem kell megvásárolni semmilyen controlling szoftvert. Az Economsol controller a partnerünknél már meglévő vállaltirányítási rendszert használja a controlling elemzés elkészítéséhez. Amennyiben nincs vállalatirányítási rendszer a cégben, úgy a controller feladata, és felelőssége, hogy az értékeléshez szükséges adatokat a cég adatbázisaiból előbányássza a controlling rendszer számára. Az Economsol controller szakembere kialakítja a cégre szabott controlling rendszert ügyfelünknél, majd azt folyamatosan működteti is. Azaz részt vesz a controlling rendszer tervezésben, és folyamatosan készít jelentéseket, elemzéseket a vezetés részére. A controlling jelentést mindig személyesen adja át írásban. A controlling jelentés akkor tekinthető megfelelőnek, ha azt a cégvezető átvette, elfogadta, jónak, és aktuálisnak tartja. A controlling jelentésben lévő elemzésből származó adatokat pedig hasznosnak, érthetőnek, és azonnal felhasználónak ítéli meg.

A szerződéskötés előtt az Economsol controller egy demo controlling rendszert dolgoz ki kifejezetten az ügyfél cégére kialakítva. A demo controlling célja, hogy ügyfelünk láthassa, pontosan milyen előnyökkel jár a controlling bevezetése cégénél. A szerződéskötés után a controller kialakítja az értékesítés, és profit orientált controlling rendszert a cégnél. A controller felelőssége, hogy megoldja, hogy a megfelelő adatok rendszeresen a rendelkezésére álljanak. A megoldás soha nem kerülhet jelentős extra munkába, vagy költségbe az ügyfélnek. Az elkészült controlling rendszert pedig működteti is, azaz havonta feltölti adatokkal, majd a kijövő eredményeket elemzi, értékeli. Ezután a controller elkészíti a controlling jelentését, mely mindig tartalmaz javaslatokat is a vezető számára. A controlling jelentést személyesen adja át a vezetőnek, ahol annak tartalmát meg is beszélik, értékelik.

A controlling rendszer kialakítása, és hatékony működtetése a controller feladata. A szerződéskötés után az első számlát ügyfelünk akkor kapja, amikor az első használható, értékes controlling jelentést a controller átadja, és a vezető azt el is fogadja. Ezt követően havonta minden jelentés után adjuk át a számlánkat is, amelyet akkor fizet ki partnerünk, ha a controlling jelentést hasznosnak ítéli meg.

 

Mennyi lesz a nyereségem év végén?
Biztonságosan működik a cégem?
- Mennyi legyen a készletem, hogy pénzem is legyen, és az ügyfeleim is elégedettek legyenek?
- Hogyan tudom elérni, hogy ne legyen likviditási problémám?
- Melyik a legjobb üzletkötőm?
- Melyik a legjobb termékem?
- Mennyi hitelt vegyek fel?
- Hogyan győzzem le a versenytársaimat?
- Hogyan növeljem a piaci részesedésemet?
- Hogyan tudom elkerülni az árversenyt?
- Hogyan növelhetem a profitomat? Erre ők: költségcsökkentéssel.. aha meg a nagy… fenét.
- Hogyan találom meg az ideális ügyfeleimet?
- Hogyan tudom csökkenteni a kintlévőségeimet?
- Melyik a leghasznosabb dolgozóm?

Ezekre a kérdésekre a controller ad választ, és nem csak a számviteli adatokból, mert a controller elemzése 20% számvitel, és 80% egyéb, a cégben fellelhető információból áll.

 

Mert egyszerre 40 cégnél van jelen folyamatosan, és ez hatalmas elemzési, gazdasági tapasztalatok felhalmozódását teszi lehetővé cégen belül. Ezeket  a tapasztalatokat aztán a controlling jelentések javaslatain keresztül az Economsol ügyfelei is kamatoztathatják.

 

A weboldalon megadott adatai csak kapcsolatfelvételre szolgálnak, nem kerülnek tárolásra és harmadik fél számára nem hozzáférhetőek.