Üzleti terv nélkül egy cég elindítása nem más, mint drága szerencsejáték. Minimalizáljuk a kockázatokat.

 

 Információ+36 30 645 3185Tudjon meg többet az üzleti tervezésről

 

 Mekkora a tőkeigénye a befektetésnek?

Az üzleti terv alapvető lényege, hogy a befektetés előtt pontosan átgondoljuk mibe vágunk bele, mennyi pénz kell hozzá, és legfőképpen a befektetésünket mikor kapjuk vissza.
Már a fejében van az üzleti terv?

Egy cégvezető naponta szembesülhet látszólag váratlan kérdésekkel. Ez akkor fordulhat elő, ha az üzleti terv csak a fejében létezik, írásban kidolgozva nem. Az írásos anyag komoly előnye, hogy az elkészítésekor a készítő kénytelen végiggondolni az összes lehetséges verziót, és így előre fel tud készülni a váratlan helyzetekre, vagy annak jeleinek észrevételére.

 

 

 

 Üzleti terv segít elkerülni, hogy a cég csapdába essen.

 

 

uzleti-terv-csapdak

 Milyen egy jó üzleti terv?

Az üzleti terv segítségével biztosak lehetünk abban, hogy az ötletünk megvalósítása során nem esünk csapdákba. Az üzleti terv feladata, hogy lemodellezze a cég működési folyamatait. A modellezés segít abban, hogy megtaláljuk az ideális utat, amely az ötletünkből egy működőképes céget hoz létre.

 Megválaszoljuk a kérdéseit

 

Legyen egy kidolgozott üzleti modellünk. Az üzleti modell tulajdonképpen az ötletünk kidolgozva. Az ötletből úgy lesz üzleti modell, hogy válaszolunk az alábbi kérdésekre.

 

  • Mi a termékem?
  • Hogy állítom elő?
  • Milyen értéket ad a vevőimnek?
  • Kinek adom el?
  • Hogyan érem el a vevőimet?
  • Kik a versenytársaim?
  • Miben különbözök tőlük?

 

Kell lenni egy célnak az ötlettel, és az üzleti terv az ötlet célba érésének a részletes leírását, és kalkulációját jelenti. 

 

 

 

A terv megvalósulásával kapcsolatos minden információra szükség van. A piac felderítésétől, a vevők, és szállítók pontos feltérképezésétől kezdve a kockázatelemzésen át a cash flow és tőkeigény számításig mindent figyelembe kell venni, és a lehetőségek szerint értékelni is kell azokat. Ha valami hiányzik,akkor nem lesz hihető a terv, és az azt jelenti, hogy még nincsen készen.

 

 

 

Ez a munka nagyságától függ. Körülbelül 200-300 ezer Ft közötti összeggel lehet kalkulálni. Az előre meghatározott összeget a tervezés során nem módosítjuk.

 

Az üzleti terv elkészítése után inkubátor szolgáltatásunk keretében a terv gyakorlati megvalósulását kontrolling rendszerünk segítségével nyomon követjük folyamatos kontroll alatt tartjuk, és így biztosítjuk annak gördülékeny megvalósulását

Megmutatja, hogy mekkora tőkére van szükség a projekthez
Megmutatja, hogy megvalósítható-e a projekt
  • Megadja a projekt megvalósítási irányát.
 

NEM. Mert egy üzleti terv csak akkor van készen, és akkor jó, ha azt befektetői szemmel nézve egy reálisan megvalósítható, hihető anyagnak értékeli az olvasó. Ha a folyamatok és kockázatok nincsenek kielemezve, és megválaszolva, akkor a terv nem jó. Az Economsol szakembere akkor ítéli meg késznek a megrendelő tervét, ha elhiszi az abban leírtakat, mert minden adat alá van támasztva megfelelően.

 

 

A weboldalon megadott adatai csak kapcsolatfelvételre szolgálnak, nem kerülnek tárolásra és harmadik fél számára nem hozzáférhetőek.