CÉGÉRTÉK SZÁMÍTÁS

FONTOS TISZTÁZNI, MIRE KELL HASZNÁLNI A CÉGÉRTÉK SZÁMÍTÁST.

 

 

CÉGÉRTÉK BECSLÉSEz alatt értendő, hogy nem végzünk átfogó vizsgálatot, csak a rendelkezésre álló néhány adat alapján értékbecslést végzünk. Általában a beszámoló alapján történik az értékelés, és a legelterjedtebb módszer erre az EBITDA szorzós becslés.

ÖSSZEGZÉS

  • Pontossága: véletlenszerű,
  • Hasznossága: nincs, csupán érdekesség, döntéshez felhasználni tilos.
  • Ára: Amennyiben konzultácót kér: 16.000.- Ft + ÁFA/óra + kiszállási díj
PONTOS CÉGÉRTÉK SZÁMÍTÁSA cég értéke teljes pontossággal van meghatározva minimum 3 módszerrel, és ebből lesz a végén egy eredmény indoklással. Ezt használják adásvételkor a vevők a nem kötelező érvényű ajánlatok megadása előtt, hogy megtudják mit is ér a cég valójában. Ilyenkor még elfogadják azt a tényt, hogy amit az eladó cég tulajdonosa mond az valós is. Illetve ezt érdemes használnia annak a vezetőnek, akit érdekel a saját cégének az értéke.

ÖSSZEGZÉS

Pontossága: 95% feletti

Hasznossága: Megtudhatjuk belőle a cég értékét, és az érték mértékének okát is teljes pontossággal

Ára: Cégmérettől függően 150.000 Ft-1.000.000 Ft-igÁTFOGÓ CÉGÉRTÉKELÉS, CÉGÉRTÉK SZÁMÍTÁSMikor van rá szükség: Cég vásárlásakor a kötelező érvényű végső ajánlathoz, mérlegben értékhelyesbítéshez, jogviták esetén, például váláskori vagyonmegosztáskor. Ez esetekben történik a cégértékelés ügyvédek, számviteli, és a cég tevékenységétől függő szakemberek bevonásával. Az értékelés célja, hogy a Pontos cégértékelés eredményét alátámasszuk bújtatott kockázatok kizárásával. Ennek az értékelésnek egyeznie kell a Pontos cégértékelés eredményével. Tulajdonképpen a vizsgált céggel kapcsolatos minden állítás és tény szakértők bevonásával való ellenőrzése történik az átvilágítás alatt.

ÖSSZEGZÉS:

Pontossága: 95% feletti

Hasznossága: Ellenőrzött tényeken alapuló cégérték meghatározás

Ára: Cégmérettől függően 1 500 000 Ft-tól

  

 

 

CÉGÉRTÉK SZÁMÍTÁS

AKINEK FONTOS A PONTOS ADAT 

A valós cégérték meghatározásához teljes körű adatok szükségesek

A valós cégérték meghatározásának alapja a pontos és mindenre kiterjedő vizsgálat, elemzés. Csak a főkönyvi számok alapján meghatározott cégérték akár 80%-al is eltérhet a valós értéktől.

10% magasabb cégérték 0,01% költségen mindeNkinek jó befektetés

Adás-vételénél a valós cégérték kiszámításának díja töredéke (0,01%) annak amit a cég értékén veszíthet egy ingyenes kalkulátorral. Az eladó valós értéken adja el, a vevő tudja, hogy a cég érték miből keletkezik.

 

 

 

 

 

 

 

CSAPDA A CÉGÉRTÉKELÉSBEN

KALKULÁTOR VAGY CÉGÉRTÉK SZÁMÍTÁS.

 

 

valos-cegertek-szamitas, Becsült és valós cégérték közötti eltérések kimutatása  

A Cégérték kalkulátorok eredménye

Egy kalkulátor kizárólag a  főkönyvi adatokat veszi alapul a cégérték meghatározásánál, ezért hívjuk ezt becslésnek.

Valós cégérték számítás eredménye

A valós cégérték számítás minden tényezőre kiterjed és ezért pontos és megbízható.

 

 

 

 

 

 Mennyit ér az Ön cége? 

 

 

 

 

GYAKORI KÉRDÉSEK A CÉGÉRTÉKELÉSBEN

GYORS VÁLASZOK A SZAKÉRTŐNKTŐL

 

Eladáskor, vételkor mindenképpen, hiszen a pontos értéktől való eltérés komoly károkat okozhat. De évente egyszer elkészíteni egy értékelést szintén fontos, mert a vállalkozás fejlődését legjobban a cégérték változása mutatja meg. És nem csak az érték változását kapjuk meg egy cégértékelésből, hanem annak az okát is.

 

Minden, a vállalkozást érintő információ, adat befolyásolja a cég értékét. Ha bármi kimarad, az tévútra vezeti a végső eredményt. Azaz az értékelést végzőnek nagy felelőssége van, és ezért komoly gyakorlattal kell rendelkeznie ahhoz, hogy minden a céget érintő adatot értékelni tudjon, és azt megfelelően használja fel. Fontos a cég pénzügyi eredménye, de a dolgozók tudása, motiváltsága, a vevők ereje, a szállítók minősége stb. szintén kiemelkedően meghatározza egy cég értékét.

 

Az értékelés többféleképpen történhet. A megfelelő módszert mindig az adott cég állapota, vagy éppen a típusa határozza meg. Ezt az értékelőnek kell eldöntenie. Általában kétféle módon értékeli a céget, és a két eredményből adódik a végső cégérték.

 

A cégérték számítás eredménye egy 10-20 oldalas jelentés, ami tartalmazza természetesen a cég értékét a kért pénznemben, illetve a kapott eredmény pontos indoklását is. Ezen kívül tartalmazza az értékelő véleményét, és a cégérték növelésére szolgáló néhány javaslatát is, amennyiben ezt a megrendelő kéri.

 

Az értékelés személyes konzultációval kezdődik, aminek során az értékelő megismeri a céget, és beazonosítja az értékre ható tényezőket, illetve ezek kockázatait. Ez után bekéri a cég pénzügyi kimutatásait, majd elvégzi az értékelést, és a jelentés elkészítését. A cégértékelést személyesen adja át a megfelelő magyarázatokkal. Az értékelő minden esetben indokolja a véleményét, és válaszol a kérdésekre. Amennyiben az ügyfél elfogadta jelentést, úgy kiállításra kerül a számla, az előre megegyezett összegben.

 

 

A weboldalon megadott adatai csak kapcsolatfelvételre szolgálnak, nem kerülnek tárolásra és harmadik fél számára nem hozzáférhetőek.